Stijl: white living

Terwijl ik dit blog over wit wonen aan het schrijven ben, schijnt de zon naar binnen en weerkaatst het licht op de wit gestuukte kast en wanden in mijn kamer. Mijn gedachte dwaalt even af naar witte stranden en een heerlijk koud wijntje op het terras. Op de een of andere manier associeren we wit met de zomer.

Wit en licht daar wordt iedereen blij van, bovendien vergroot het wit optisch gezien de ruimte. Wie wil er niet “GROOT” wonen! šŸ˜‰

EĆ©n van de beste veranderingen die ik ooit zelf in mijn huis heb aangebracht is het wit schilderen van alle muren. Wat ik ook verander in meubels en accessoires dit geeft altijd een basis gevoel van rust en eenheid.

Hoe vertaal je wit wonen nu naar je eigen woning, Ā om te beginnen start je met de wanden en kozijnen. Wij(Style-Over)maken veel gebruik van de kleur 9016 er is aan het wit een vleugje grijs toegevoegd en dat maakt het geheel net wat frisser. Mochten de kozijnen nog goed in de verf zitten en er zit al een witte kleur RAL 9010 op, dan is het het beste om ook de wanden in deze kleur te zetten zodat er een eenheid ontstaat.

Mocht je ook je vloer willen aanpakken dan zijn er prachtige laminaatvloeren op de markt die amper van echt hout te onderscheiden zijn. Een nieuwe trend zijn de lichte vloeren van Novilon zeer onderhoudsvriendelijk en echt niet meer te vergelijken met de vloeren uit de tachtiger jaren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je houten bestaande vloer wit te schilderen. Hiervoor wordt dan een trappenlak geadviseerd. Het is even een klusje maar het resultaat is prachtig.

Witte houten jaloezieƫn of shutters zorgen ervoor dat het licht van buiten mooi naar binnen gefilterd wordt.

In combinatie met witte houten of naturel bamboe meubels, kussens, linnen gordijnen en plaids creƫer je warmte en gezelligheid. Hierbij is het wel belangrijk dat je let op de materiaalkeuze: m.a.w. stoffen met veel textuur bv. linnen, maar ook wol en houten meubels zorgen ervoor dat het niet steriel wordt. Kleurverschil zorgt juist voor meer leven en houdt het spannend.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een kleur toe te voegen zo heb je bv. in de winter met een warme tint en zomers met een pastel weer een heel ander interieur.

Ons credo is Haal de zomer naar binnen toe. Heel veel inspiratie licht en ruimte gewenst!

Let Ibiza enter your home !

Bron: Pinterest & Style-Over

Stel ons je vraag!