Vintage in het interieur

Vintage en retro items zijn weer helemaal hot. Van kasten tot oude schoolstoelen, je ziet het weer steeds vaker in interieurs terugkomen.

De klassieke interieurstijlen uit de jaren 50, 60 en 70 zijn weer helemaal hip! Dit jaar zie je weer bijzonder veel nostalgie terug op het interieur gebied.
De vintage en retro looks zullen er het komend jaar voor gaan zorgen dat wij meubels uit verschillende tijden met elkaar combineren.

Vintage en retro zijn dus bijzonder populair. Maar wanneer noemt men iets eigenlijk vintage of retro? Oorspronkelijk gezien noemen wij in wonen iets vintage als het meer dan 30 jaar oud is en een woonproduct is met een bijzonder verhaal. Vaak komen vintage woonspullen van de kringloopwinkel, rommelmarkt of zijn ze al jaren in de familie. Deze vintage items combineer je vervolgens met eigentijdse meubels of accessoires om zo tot de perfecte inrichting te komen.

Retro is het opnieuw op de markt brengen van oude stijlen. Retro betekent in het Latijns ‘terug’. Retro meubels zijn in tegenstelling tot vintage dus vaak wel nieuw, maar lijken behoorlijk veel op vintage meubels. Vintage komt werkelijk uit het verleden. Vintage en retro kunnen zomaar in één interieur samen komen het kan zelfs gebeuren, dat items zowel retro als vintage zijn.

Op het gebied van vintage en retro accessoires kun je helemaal losgaan. Denk hierbij aan vloerkleden, oude kisten of koffers, keramiek potten, lampen, telefoons of kapstokken. Met accessoires kun je in elke ruimte van het huis een vintage look neerzetten. Zet eens allemaal verschillende soorten potten en vazen bij elkaar, combineer dit met groene planten en je haalt de vintage sfeer helemaal in huis.

Tegenwoordig zie je veel ouderwetse stoelen in het interieur, deze zorgen voor een vintage look. De meest voorkomende stoel is wel de schoolstoel. Vaak hebben deze stoelen een houten zitting in combinatie met een stalen frame. Combineer vintage stoelen, met moderne stoelen van nu voor een unieke sfeer. Zo geef je een persoonlijke touch aan je interieur.

Bron foto’s: Pinterest

Stel ons je vraag!