Van binnen naar buiten

De tuin als verlengstuk van jouw woning.

Nu de zomer er weer aankomt en de temperatuur weer stijgt merk je, dat je ook sneller even lekker in het zonnetje gaat zitten. Lekker genieten in je tuin, op je balkon of terras.

Uiteraard wil de interieurliefhebber ook een mooie tuin, maar hoe realiseer je dit? Met de huidige trends is de oplossing eigenlijk alles behalve lastig, de natuur in huis halen en de natuurlijke tuin zijn immers een ware woontrend en perfect met elkaar te combineren.

We beginnen met stijl en kleur, wie eenheid in zijn of haar interieur wil legt de focus vooral op het zorgen dat de stijl binnen en buiten gelijk zijn. Dat de kleuren van binnen ook buiten terug komen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur groen, deze kleur laat je natuurlijk gemakkelijk buiten terug komen in planten of potten. Ben je een liefhebber van zwart en wit, of juist knalkleuren, dan kan het soms nog lastig worden. Kleur terug laten komen zit hem dan vooral in het kiezen van de juiste bloemen, en bijvoorbeeld in textiel als sier-en buitenkussens.

Om ervoor te zorgen dat binnen en buiten meer één geheel zijn, kies je bij voorkeur voor een tuinset die aansluit bij de stijl van jouw meubels in huis. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur, kies dan voor een tuinset van hout of wicker. Is jouw interieur minimalistisch, kies dan voor een tuinset met een minimalistische uitstraling, denk daarbij aan aluminium en staal.

Om de sfeer in de tuin compleet te maken, kun je kiezen voor een fijn buitenkleed. Deze zijn in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar.

Ook mooie tuinverlichting mag natuurlijk niet ontbreken. Als je de mogelijk hebt, kies dan naast de standaard tuinverlichting ook eens voor een toffe hanglamp boven de eettafel. Daarnaast zijn op dit moment ook de prikkabels nog steeds een musthave. Op deze manier breng je ook de gezellige sfeer van binnen terug in je tuin.

Heb je een kleine tuin, balkon of dakterras? Een ruimtebesparende oplossing is de bloempot met de verlichting !

De eyecatcher van dit tuinseizoen is absoluut de hangstoel. Deze is verkrijgbaar in verschillende prints en uitvoeringen uitermate geschikt dus om te combineren met de huisstijl van binnen.

Daarnaast zien we op dit moment ook veel tuinhaarden voorbij komen. Ideaal om de huiselijke sfeer van binnen naar buiten te halen. Geen zin in een houtgestookt exemplaar, kijk dan eens naar de mogelijkheden betreffende de gashaard. Comfort en gezelligheid in één.

Loungebanken en tuinstoelen kleed je aan zoals je dat ook binnen doet met mooie sierkussens. Experimenteer ook eens met woonaccessoires: potten, glazen flessen, toffe manden, lantaarns, een mooi plaid en tof servies voor de zwoele zomeravonden en bbq momenten.

Tot slot de tuinplanten.  De tuin is natuurlijk niet af zonder  prachtige planten. Kies bijvoorbeeld voor mooie borders met beplanting. Combineer dit leuk met de zitplek om extra sfeer te creëren. Dat is pas genieten van het buitenleven!

Chanté !

Foto’s bron:Pinterest

Stel ons je vraag!