Trends op het gebied van vloeren

Wat zijn de huidige trends op het gebied van vloeren?

De nieuwe vloeren collecties zijn totaal anders dan wat we gewend zijn. Nog nooit zijn er zoveel mooie kleuren, structuren en patronen geweest. Het lijkt alsof de vloeren van 2018 ons voor de gek houden, want door de realistische reliëfs en prints zijn pvc en vinyl vloeren niet van echt “massief” hout, beton of natuursteen te onderscheiden. 

Trend: natuur
Natuur is al een tijd een belangrijke inspiratiebron in het interieur. Meer dan ooit halen we de natuur naar binnen met hout en steen als belangrijkste materialen. De vinyl vloeren zijn niet van echt hout en natuursteen te onderscheiden dankzij de echte dessins en voelbare houtstructuur.

Trend: pastel
Een pastelkleurig tapijt is vrij nieuw in het interieur. Het heeft hetzelfde effect als een naturel vloer, maar maakt de sfeer een stuk verrassender en modisch. Het combineren van verschillende kleuren in één ruimte brengt nog meer dynamiek.

Trend: Marokkaanse tegeltjes
Hoe leuk zijn deze tegeltjes? Die wil je toch hebben! Met hun unieke uitstraling lenen ze zich goed om gebruikt te worden in de keuken, badkamer of het toilet. Met Zelliges (zoals de tegeltjes heten) geef je een ruimte een warme en authentieke look. De tegeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

Trend: marmeren tegels
Wat we ook veel zien in 2018 zijn marmeren tegels. Marmer is weer helemaal terug van weg geweest en is absoluut niet meer weg te denken in de interieurs van nu. Ook deze tegels zijn weer verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en prints. De tegel is te gebruiken op verschillende plekken in de woning, waaronder de vloer, badkamer, keuken en het toilet.

Trend: robuuste betontegels
De laatste trend op het gebied van vloeren zijn de robuuste betontegels. Al geruime tijd zijn deze niet meer weg te denken in het interieur. Je ziet de betonlook overal voorbij komen. Een betontegel heb je weer in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Voor ieder wat wils!

Stel ons je vraag!