Nieuwe jaar – Nieuwe trends

ontwikkelingen :

We zitten alweer een paar weken in het nieuwe jaar. Iedereen werkt hard aan zijn of haar goede voornemens of is hier alweer mee gestopt. Ook bij ons gaat al het werk verder en zijn we druk bezig met ons nieuwe kantoor. Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook nieuwe trends.

In 2019 zien we dat veel trends zich voortzetten. Volgens architect Astrid Teuwen blijft het duurzame aspect iets dat mensen ook in hun huis willen laten terugkeren. Dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk een lamp van een melkfles moet maken en ophangen. Je kunt natuurlijk ook meubels of mooie accessoires hergebruiken. Haal de vaas die je van je oma hebt gehad van zolder en zet voor het contrast eens een trendy kandelaar neer. Zo komen we ook gelijk bij de trend vintage. Deze trend zien we al een tijd, maar blijft ook zeker in 2019 nog te zien in het interieur. Het is dan ook niet voor niets dat we bij  Style-Over zo nu en dan oude kasten en meubels opknappen op om deze vervolgens te hergebruiken binnen ons interieurontwerp. Zo combineren we duurzaam met vintage!

Stappen we dit jaar uit onze comfortzone?

Soms moeten we wel een beetje durven om af en toe over het randje te gaan. Volgens Astrid Teuwen zijn fel roze en knal geel de kleuren die in 2019 de overhand nemen. Ook de kleur goud is één van de kleuren die in 2019 nog vaker te zien zal zijn. De kleur goud straalt warmte uit en kan makkelijk gecombineerd worden met moderne materialen.

Groen wordt onderdeel van het interieur. Planten komen in vormen, maten en kleuren terug en versterken de inrichting op een geheel eigen wijze. Hang het niet helemaal vol met kleine planten of stekjes, maar pak uit met één groot exemplaar. Je plant mag zichtbaar zijn in het interieur. Ook als je een kleine ruimte hebt.

Uiteindelijk blijven trends altijd een beetje lastig in het interieur. Hoe een inrichting eruit moet zien, hangt af van verschillende factoren: de stijl van het pand, het soort pand en de stijl en wensen van de bewoners. Bovendien gaan interieurtrends niet zo snel als in de mode al zien we wel steeds vaker dat interieur de modetrends opvolgt. De verandering die dit jaar zichtbaar is is dat alles vooral zachter en gezelliger wordt. Het interieur wordt steeds belangrijker.

Geen idee hoe te beginnen, begin eens met het wisselen van kleine items. Een paar nieuwe kussens, een toffe vaas of een mooi plaid kan al een groot verschil maken.

Bron foto’s: Pinterest
Stel ons je vraag!