Lovely color Heartwood

 

 

Bewaren

Bewaren

Elk jaar komt Flexa met een nieuwe kleur voor het komende jaar. Na Okergoud en Denimdrift is de kleur Heartwood uitgeroepen tot kleur van 2018. Uiteraard waren wij van Style-Over reuze benieuwd naar wat deze kleur met het interieur doet. Dit keer viel de eer aan Melissa om de kleur in haar eigen huis uit te testen. Een spannend moment, want Heartwood is een sprekende kleur. Een kleur die het midden houdt tussen roze, paars en aubergine.

Bij het openen van de pot zagen wij dat één van de basis bestanddelen de kleur bruin is. Dit betekent, dat de kleur een warme ondertoon heeft en ook supergoed matcht met natuurlijke materialen en houtsoorten. Aangezien Melissa in de keuken graag wat meer warmte wilde creëren lijkt de kleur Heartwood een schot in de roos.

Inderdaad de kleur trekt prachtig op en naarmate de avond valt wordt hij al warmer, waardoor de ruimte meer gezelligheid uitstraalt.

Het tweede wandje in de keuken pakte echter minder goed uit. Dit wandje bevindt zich in de donkerste hoek van de keuken en heeft te kampen met een gebrek aan daglicht. Het gevolg hiervan was, dat de kleur dusdanig donker leek, dat hij bijna paars kleurde en eerder een wat somber gevoel aan de ruimte gaf. Gelukkig beschikt Flexa over prachtige kleurlijnen, waardoor een alternatief snel gevonden was in de kleur Silver Shores. Deze kleur heeft dezelfde warme ondertoon, maar is veel lichter. Daarnaast kleurt hij prachtig bij de kleur Heartwood, waardoor een lambrisering van beide kleuren een heel goed idee is volgens ons.

Conclusie betreffende de kleur van 2018. Heartwood is een prachtige warme tint, die warmte en gezelligheid aan een woning geeft. Kleed hem aan met planten en naturellen en je hebt een heerlijk najaarshuis. Gebruik de kleur Heartwood vooral op plekken waar veel licht is of anders combineer hem met lichtere tinten.

Stel ons je vraag!