Liefde voor het interieur

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Een mooie gelegenheid om over onze liefde voor het interieur te vertellen. Dat we dol zijn op het interieur is waarschijnlijk niet nieuw. Alles zien we graag in stijl en we blijven schuiven totdat we het ‘perfecte’ hoekje gecreëerd hebben.

De liefde kan een inspiratiebron zijn voor je interieur. Denk aan zachte materialen, veel kussens, kaarsen om gezelligheid te creëren en warme kleuren, zoals de kleur roze. Hier lees je meer over in ons vorige interieurblog. Van een mooie bos bloemen op tafel wordt iedereen vrolijk. Bloemen symboliseren ook iets wat met de liefde te maken heeft zoals genegenheid, vriendschap, vertrouwen, dankbaarheid en geluk. Wil je je interieur iets meer liefde geven? Een mooie bos bloemen doet al wonderen. Verder is verlichting ook erg belangrijk. De juiste verlichting mag niet ontbreken bij een romantisch interieur. Niemand wordt blij van kille verlichting en daarom zijn dimbare lampen niet weg te denken uit een sfeervol interieur.

Style-Over spreekt over hoe de liefde voor het interieur is begonnen.

Al dagen hoorde ik op de radio dat het bijna Valentijnsdag werd. Vandaar dat ik mij meer met deze dag bezig ging houden en zo vroeg ik mij ook af waar de liefde voor het interieur is begonnen bij Florien, Melissa en Esther. Ik heb de stoute schoenen aan getrokken en ze dit gevraagd.

Florien: “Mijn liefde voor interieur zit er al van jongs af aan in. Mijn slaapkamer werd vroeger dan ook geregeld anders ingedeeld en ingericht. Uren lang heb ik in mijn jeugd het computerspel The Sims gespeeld. Hierin kon ik helemaal los gaan met het inrichten van woningen in 3D.

Toen ik ging samenwonen, kon ik helemaal los gaan. Meer vierkante meters die ingericht en aangekleed konden worden! Geregeld werden er dan ook muren geschilderd en nieuwe meubeltjes op de kop getikt.

In onze huidige woning vind ik het belangrijk dat de basis goed is. Natuurlijke kleuren en materialen, gecombineerd binnen verschillende stijlen. Omdat we veel nieuwe trends tegenkomen, kan ik het niet laten om af en toe wat leuks voor in huis mee te nemen. De combinatie van oude en nieuwe items spreekt mij dan ook het meeste aan.”

Melissa: ” Ik was vroeger altijd al bezig met mijn kamer, eigen meubelontwerpen werden ook echt door bevriende timmermannen gemaakt. Mijn kamer zag er elk seizoen anders uit zelfs thematisch of met een zelf gecreëerd hemelbed. Voor inbouwkasten had ik altijd al de meest ideale oplossingen van chill ruimte tot mini badkamer.

Eenmaal uit huis wist ik precies hoe ik mijn huisje wilde inrichten en welke meubels ik daarvoor wilde hebben. Uiteraard waren deze veelal niet verkrijgbaar waardoor ik out of de box bleef denken en bijvoorbeeld een oude trapnaaimachine bombardeerde tot tv-meubel.

Bij Knuss heb ik met een meubelmaker een eigen meubellijn gehad met het theaterbed en de Knuzi bedstee geïnspireerd op de gekleurde huisjes uit Curacao. Kortom een leven vol vintage, styling en ontwerpen.

Esther: “Mijn passie is eigenlijk in eerste instantie begonnen met mode en het volgen van de laatste trends. De liefde voor het interieur is er van huis uit altijd geweest, met name mijn moeder was en is hier nog steeds mee bezig. Naar mate ik ouder werd en mijn eigen huis kreeg werd dit alleen maar meer, ik kocht elke maand een aantal woonbladen en raakte mede hierdoor geïnspireerd.

Uiteindelijk heb ik mijn oude professie helemaal los gelaten om voor mijn grote passie te gaan. Creëren en dan met name het interieur is voor mij het leukste wat er is.

Ik wens jullie nog een liefdevolle avond.

Stel ons je vraag!