“Koninklijk” oranje interieur

Het is vandaag 27 april, de koning is weer een jaartje ouder is geworden. De naam van het koningshuis Van Oranje is een grote inspiratiebron voor Nederland. Vandaag is het weer tijd voor oranje tompoucen, oranje slingers en oranje kleding.

Wat vaak vergeten wordt, is dat oranje ook een  gave kleur in je woning kan zijn.

Oranje is een secundaire kleur die ontstaan door het mengen van de primaire kleuren rood en geel. Oranje staat in de kleurencirkel recht tegenover blauw dit betekent dat blauw en oranje goed met elkaar te combineren zijn.

Wat men vaak vergeet, is dat oranje een warm, open en gezellig gevoel geeft. Je krijgt er zin in! Het is een opwekkende, positieve, zelfs euforische kleur die voor nieuwe energie zorgt. Ondanks dat zien we oranje helaas niet zo vaak meer terug in het interieur van nu. In de jaren zeventig was dit anders, toen stond de kleur juist voor sociale vrijheid. Misschien ken je ze nog wel: de oranje lampen, telefoons, en het oranje retro-behang.

Vandaag de dag zijn de retro details weer helemaal hip en zien we deze dan ook weer geregeld terug komen in het meubilair en behang nu.

Maar hoe kun je de kleur oranje toepassen in jouw interieur. Je zou ervoor kunnen kiezen om oranje dominant in je interieur naar voren te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een wand in een oranje tint.

Iets minder heftig, maar zeker gedurfd is om eens te kiezen voor een opvallend object in een oranje tint. Denk eens aan een fauteuil of een Smeg koelkast.

Let op oranje hoeft niet altijd het oranje uit de jaren zeventig te zijn. Er zijn veel afgeleiden van de kleur oranje, pak de kleurenwaaier er maar eens bij. HK-living kwam dit jaar met prachtige accessoires in de kleur peach om verliefd op te worden.

Oranje iets rustiger doorvoeren kan dus heel goed door het gebruik van accessoires.  Om het spannend te maken is een combinatie van verschillende materialen en kleurnuances uitermate geschikt. Wij zouden zeggen ga het gewoon eens proberen.

Stap eens out of your comfortzone !

Stel ons je vraag!