Interieur inspiratie in Parijs

Maison et Objet,

Eindelijk was het dan zover, afgelopen weekend reisden het Style-Over team naar Parijs om de vakbeurs Maison et Objet te bezoeken. Natuurlijk gaan we in Nederland vaak op pad om de nieuwste trends te spotten, maar dit spant echt de kroon! Gigantisch, Mega, Luxe en heel veel inspiratie. Zoals wij tegen elkaar zeiden :”De crisis is echt voorbij”, we mogen weer uitpakken.

Ons voornemen was om vooraf een route uit te stippelen om zo de voor ons interessante stands te bezoeken, maar dat was eigenlijk bijna onmogelijk. Omdat we zo geïnspireerd werden, hebben we uiteindelijk twee dagen rond gelopen.

Wat ons opviel was dat Nederland eigenlijk heel goed vertegenwoordigd werd. HK living had een prachtige stand ,waar vooral gebruik was gemaakt van Japanse invloeden, vertaald in prachtige lampen en in keramiek. Een snoepwinkel aan woonideeën. Leuk om te vermelden is dat zij de prijs voor de mooiste stand in de wacht hebben gesleept ! Van Harte Gefeliciteerd HK Living.

Ook Zuiver had heel erg z’n best gedaan . Het was alsof je je  in een huiskamer waande, met de altijd  prachtige meubels, lampen en accessoires van  dit mooie en stijlvolle merk.

Het bijzondere label Dassie Artisan trok eigenlijk gelijk onze aandacht.  Dit merk komt oorspronkelijk uit Engeland . Elk product is handgemaakt door plaatselijke vakmensen in ontwikkelingslanden. Er wordt gezorgd voor goede arbeidsomstandigheden zodat er uiteindelijk een prachtige en vooral fairtrade collectie tot stand komt. De collectie bestaat vooral uit natuurlijke materialen, zoals hout en rotan, maar dan net weer even in een anders jasje. Echt de moeite waard om dit mooie label in de gaten te houden.

Wat ons opviel was dat het klinische wit nu wel echt verleden tijd is en de gezelligheid van zachte, warme (velvet) stoffen in allerlei kleuren weer omarmd mag worden. Juist in combinatie met stoere materialen en natuurlijk niet te vergeten heel veel natuurlijk groen, in alle vormen en  maten, komt dit prachtig tot z’n recht.

Al met al een enorm geslaagd weekend, waarin wij als Style-Over ons enorm thuis voelde maar ook bevestigd werden, in datgene waar wij elke dag vol passie mee bezig zijn. Met een hoofd vol inspiratie zijn we gelijk aan de slag gegaan om zo nog meer mensen in ,dit geval onze klanten, te laten genieten van al het moois dat er op interieur gebied mogelijk is.

2

2 thoughts on “Interieur inspiratie in Parijs

Comments are closed.

Stel ons je vraag!