Waar denk jij aan bij een industrieel interieur?

Een interieur begint en eindigt altijd bij jezelf. Wat is jouw smaak, wat vindt jij wel of niet mooi, welke materialen hebben jouw voorkeur en wat is voor jou belangrijk?

Dit geldt ook voor een industrieel interieur waarbij er uiteraard richtlijnen zijn waaraan vrijwel elk industrieel interieur voldoet. Daarover lees je hier meer.

De industriële woonstijl is ontstaan in New York, waar oude fabriekspanden werden omgebouwd tot tijdelijke appartementen. Gebruik van ruwe materialen zoals beton, bakstenen, ruw hout en leer zijn kenmerkend voor deze woonstijl. De bakstenen muur kan bestaan uit allerlei typen bakstenen. Oude originele muren bevatten vaak scheuren en beschadigingen enerzijds storend kunnen, maar anderzijds een waardevolle bijdrage aan de industriële look.

Wanneer je niet in het bezit bent van een oud pand, kun je een nieuwe muur doormiddel van stucwerk een stoere, oude uitstraling geven. Style-Over werkt om die reden graag samen met vakmensen die dit ambacht beheersen. Een behang is leuk, maar net echt is natuurlijk vele malen mooier. Onze vakmensen kunnen de look en kleur geheel naar wens aanpassen, zodat je altijd verzekerd zult zijn van de mooiste muur bij jouw interieur.

De industriële woonstijl heeft eigenlijk altijd een vrij rustige kleurstelling, basiskleuren zoals wit en grijstinten. Daarnaast zie je ook vaak metaaltinten, zoals koper en ijzer. Wil je echt terug naar die oude fabrieksstijl dan zie je vaak, dat ook het hout doorleefd is tot zelfs een zwart aan toe, soms zelfs geblakerd/ doorleefd hout ook wel barnwood genoemd.

De eenheid in het interieur in het belangrijkst dus ook bij de industriële woonstijl.  Je kunt wel allerlei delen van uw interieur “industrialiseren” maar je moet niet vergeten dat het totaal plaatje uiteindelijk moet kloppen.

Een geheel industrieel interieur kan wat saai en kil worden en daarom wordt deze woonstijl vaak gecombineerd met een andere woonstijl. Het combineren van bijvoorbeeld industrieel met landelijk werkt heel goed vanwege de robuuste materialen die in beide woonstijlen gebruikt worden. De uitstraling van beide sferen is totaal anders. Industrieel is stoer en soms wat kil en landelijk is juist heel warm en sfeervol. Twee uitersten die elkaar goed aanvullen.

De industriële stijl is ook goed combineren met een modern interieur. Vervang bijvoorbeeld een aantal opvallende elementen in het interieur zoals de eettafel, de opbergkast of een aantal lampen voor industriële elementen. Zo creëer je al snel een combinatie tussen industrieel en modern.

Wij bij Style-Over zijn dol op de industriële woonstijl en vinden de combinatie tussen industrieel en landelijk altijd erg goed uitpakken. Er is tussen deze twee woonstijlen ook weer veel mogelijk waardoor elk interieur uniek blijft !

Stel ons je vraag!