Het beroep interieuradviseur.

Vaak krijg ik de vraag “wat doe je dan als je interieuradviseur bent?” of “waarom zouden mensen een interieuradviseur om advies vragen?” Afgelopen weekend nog ik was met vrienden uit het dorp en die begrijpen na vier jaar nog niet wat mijn opleiding en dus het beroep inhoud. Daarom heb ik besloten het jullie uit te leggen en misschien wil je, na het lezen van dit blog ook wel een advies van een interieuradviseur.

Wat is een interieuradviseur?

Een interieuradviseur is een specialist op het gebied van interieurs. Om tot een goed interieur en kleuradvies te komen is het belangrijk om de totale inrichting van een huis of werkruimte hierin te betrekken, zoals behang, raambekleding, verfkleuren, verlichting, meubels en woonaccessoires. Natuurlijk hoeft het niet gelijk voor het hele huis en kan het ook alleen de woonkamer en/of keuken zijn. Verder luistert de interieuradviseur goed naar de klant. Wat vindt de klant belangrijk in zijn of haar interieur en waar moet de interieuradviseur rekening mee houden. Voordat er een plan wordt gemaakt of überhaupt de verfkwast tegen de muur wordt gezet, vindt er een intake gesprek plaatst waarbij de interieuradviseur kennis maakt met de woning en goed luistert naar de wensen van de klanten.

Waarom zou je een interieuradviseur om advies vragen?

Wanneer je zelf begint aan je interieur is het logisch dat je soms door de bomen en bos niet meer ziet, omdat er heel veel keus is. Loop een willekeurige bouwmarkt binnen en er staan rijen vol met verf, latex en behang. De ene verf is nog beter dan de andere en dan zijn er ook nog veel verschillende kleuren en wat doen deze kleuren met je interieur? Hiervoor zou je bijvoorbeeld een interieuradviseur om advies kunnen vragen.

Wie op zoek is naar goed interieuradvies doet dit vaak omdat ze toe zijn aan een nieuwe beleving in huis. Ze zijn niet meer echt gelukkig in hun woning of hebben het al heel lang hetzelfde. Voor veel mensen is het moeilijk het totaalplaatje te zien. Ze hebben wel een idee maar weten niet goed hoe ze het juiste plaatje kunnen bereiken. Een interieuradviseur kan doormiddel van beelden en evt. 3D-visualisatie van jou woning een goed beeld geven van hoe jou woning kan worden. Ook kan het zijn dat je zelf helemaal geen tijd hebt om een hele verbouwing of renovatie van je woning aan te gaan. Een interieuradviseur kan je alle zorgen uit handen nemen, waardoor het jou weinig tijd kost.

Waar wel soms de vergissing gemaakt wordt is, dat mensen denken dat een interieur heel snel veranderd kan worden zoals bij het programma VT-wonen weer verliefd op je huis. Wij kunnen ervoor zorgen dat jij weer verliefd wordt op je huis maar hier is wel iets meer tijd voor nodig dan wat op tv te zien is. Dit maakt het niet minder leuk!

Ik hoop dat je nu meer duidelijkheid hebt over het beroep interieuradviseur. Denk je nu ook ik wil graag een advies van een echte specialist en spreekt ons portfolio jou aan? Stuur dan gerust een e-mail en wie weet zien wij elkaar.

Stel ons je vraag!