Frisse morgen in Parijs

Tickets “check” , Hotel geboekt “check”, kaarten voor de beurs “check”.

Team Style-Over gaat op bezoek bij één van de grootste woonbeurzen “ Maison et Objet “ in Parijs.

Na lang beraad hebben we besloten, dat het vliegtuig voor ons het beste vervoersmiddel is. We willen maar 1 nachtje in een hotel verblijven en zoveel mogelijk van de beurs zien. Het vliegtuig blijkt de snelste manier van reizen.

Zaterdagochtend worden we gebracht naar Schiphol al waar ons avontuur gaat beginnen. Blij zijn we wanneer we eindelijk bij de gate zijn. Opvallend is, dat we overal op gecontroleerd zijn,  behalve op ons paspoort. Maar goed, we zitten en zijn klaar voor vertrek.

Het is maar een korte vlucht naar Parijs, voordat we goed en wel in de lucht zijn, lijkt de landing al weer een feit. We zien het vliegveld al liggen; tot plotseling het vliegtuig weer omhoog gaat. Hart in de keel, een DOORSTART wordt ingezet, wat is er in vredesnaam aan de hand ?

” This is your captain speaking, technical problem……de remmen doen het niet.”

Zwetende handen, uitslag en stress, dit uitje zou leuk moeten zijn ! Gelukkig landen we na 30 minuten veilig aan de grond. De schrik zit er echter goed in.

Eenmaal in het hotel is het volgens ons dan ook tijd voor een wijntje, als is het nog maar 12:00 uur.

Na even acclimatiseren besluiten we dat het dan toch echt tijd is om naar de beurs te gaan. We nemen de taxi en worden ergens aan de achterzijde van de beurs afgezet.

De beurs is werkelijk overweldigend. Maar liefst 9 hallen ieder met een eigen thema. Gezien het feit dat we afgezet zijn bij hal 5B, besluiten we om gewoon maar te gaan lopen en foto’s te maken van merken en interieurstyling die ons aanspreken. Gelukkig zien we ook nu weer dat we behoorlijk op één lijn zitten.

Bij de stand van Richmond, één van de bedrijven waar we graag mee werken, worden we hartelijk ontvangen. Leuk om ook via dit bedrijf even te horen hoe de gang van zaken achter de schermen gaat.

De eerste beursdag eindigt voor ons om 18:00. Het is tijd om het hotel op te zoeken. Helaas worden we door de taxichauffeur getrakteerd op een dikke rekening, wat ons doet besluiten om de rest van de trip gebruik te gaan maken van de app Uber.

Uber is een perfecte app voor iedere toerist in een grote stad. Je geeft in de app aan waar je je bevindt en waar je naartoe wilt. Je krijgt direct te zien wat de rit je kost, wie je vervoert en met welke auto. Geen verrassingen meer voor ons. Wij stappen heerlijk in bij Jean Paul !

Het gereserveerde restaurant, blijkt helaas vol. Staan we dan !  Gelukkig hebben we de gun factor en wordt er een 2-persoons tafel gereed gemaakt voor 3 personen. Het maakt ons niks uit als we maar kunnen eten en genieten van ons welverdiende wijntje. Heerlijk uit in Parijs !

Zondag worden we wakker in een regenachtig Parijs, de stad van l’amour en zonnige terrassen blijkt een kopie van Holland. Voor ons geen croissantje onder de Eiffeltoren, maar een kleffe baquette in een overdekte shoppingmall.

Rond 14 uur vertrekken we voor de laatste keer naar de beurs alwaar we de laatste hallen gaan bezoeken.  De de bling, bling hal spant de kroon. Mijn hemel, waar zijn we beland. Dit is niet waar wij voor staan.  Hal 8 slaan wij een volgende keer dus lekker over.

We hebben zoveel gezien, zoveel indrukken, nieuwe ideeën, nieuwe merken en gave contacten. We zijn verzadigd en besluiten om lekker nog even te brainstormen in ons hotel onder het genot van een waterig wijntje van €8,= !

Het was super dit weekend met ons gouden team. Naast alle nieuwe ideeën en plannen. Is het belangrijkste van dit weekend toch wel, dat we ons zo gelukkig mogen prijzen, met wat wij mogen doen en met wie !

2018 ligt voor ons, wij zijn er klaar voor !

 

 

 

 

Stel ons je vraag!