Fluweel in het interieur

Geef je interieur een fluwelen make-over.

Zoals je misschien wel is opgevallen is het ons streven om minimaal elke week een blog te schrijven. Het is natuurlijk logisch dat het ene onderwerp je wat meer aanspreekt dan het andere, maar toen collega Melissa met het idee "velvet" op de proppen kwam vond ik dat toch wel een heel goed idee.
Wat is nou eigenlijk het verschil tussen fluweel,velvet en velours?

Wikipedia zegt hierover: fluweel is een geweven stof, waarbij rechtopstaande pluizen, de zogenaamde pool van zijde of katoen met de kettingdraden zijn meegeweven en zijn afgesneden.Tegenwoordig worden ook andere stoffen, zoals linnen, wol, mohair en ook synthetische stoffen gebruikt. Fluweel wordt geweven met een speciaal type weefgetouw.

Velvet is eenvoudigweg de engelse benaming voor fluweel.

Velours is iets later uitgevonden,het is ook iets minder glanzend het heeft een mattere uitstraling.

Conclusie: fluweel, velvet en velours verschillen niet echt van elkaar. Wel verschillen de afwerking en de samenstelling van de stof.

Mijn voorliefde voor de stof met hoge aaibaarheids factor stamt al uit mijn jongste jeugd. Ik weet dat mijn oma vroeger van die zware fluwelen gordijnen had, of het nou nostalgie is of niet, het bracht toch iets van warmte en gezelligheid met zich mee. 

Hoe leuk is het dan, dat na een lange tijd de stof toch weer terug keert. Een echte trendsetter, vertaald naar het modebeeld van nu. Zoals we al in een vorig blog vermeldde was de stof op de beurs, Maison & Objet in Parijs, goed vertegenwoordigd. In prachtige glanzende tinten maar ook de wat mattere stoere vintage variant,in combinatie met natuurlijke materialen, is helemaal van nu.
Banken, stoelen, poefjes en zelfs de fluwelen gordijnen zijn weer helemaal hot. Wanneer je budget het niet toelaat om gelijk voor de total package te gaan is het natuurlijk een goed alternatief om juist d.m.v accessoires de luxe in je huis te brengen. Met leuke kussens en plaids geef je vaak de finishing touch aan je interieur. In onze webshop zie je al verschillende leuke items voorbij komen. 

Succes, je hebt  i.i.g. weer "stof" tot nadenken :-)

Bron foto's: Pinterest & Style-Over

Shop tip: Kussen Roze, Kussen Okergoud

Stel ons je vraag!