DIY: zelf je planten potten maken.

Vorige maand schreef ik al een blog over planten in het interieur en vandaag heb ik hier een leuke aanvulling op. Samen met Amber onze stagiair van vorige week heb ik een leuke DIY gemaakt, ofwel doe-het-zelf-project. Er zijn veel leuke interieur DIY’s waardoor je huis nog persoonlijker en meer uniek wordt en waarmee je heel wat geld kunt besparen. Wij hebben als DIY terracotta potten geverfd zodat de planten voor het interieur in een leuke pot kunnen staan. Omdat een terracotta pot niet heel duur is, is dit dus ook een leuke lowbudget DIY.

Wat heb je nodig? 

  • Terracotta potten, zoveel als je zelf wilt. Het is nog leuk om verschillende maten te hebben voor het uiteindelijke effect.
  • Kwasten
  • Verf, de kleur is helemaal naar keuze.
  • Bakje water
  • eventueel tape

Als je dit niet allemaal in huis hebt mag je eerst nog lekker even de stad in om de juiste spullen te shoppen ;).

Aan de slag! 

Vervolgens bedenk je een leuk patroon om te verven. Het hoeft niet moeilijk te zijn, mag natuurlijk wel. Anders geven stippen, strepen of bijvoorbeeld voor de helft geschilderd ook al een leuk effect. Perfecte lijnen hoeven niet (maar mogen wel) imperfectie zie je tenslotte steeds vaker. Wanneer je liever wel strakke lijnen wilt, kun je dit het beste met tape doen. Plak de tape op de pot en verf vervolgens de juiste kant van de pot in de kleur naar wens.

Wij zijn blij met het eindresultaat en hebben een leuke middag gehad.

Een kleine tip tot slot: vraag iemand anders om dit samen met jou te maken of plan een knutselmiddag met de kinderen. Samen knutselen en bijkletsen kan soms erg fijn zijn.

Veel succes !!!

Stel ons je vraag!