Haarden

Eindelijk is het winter in Nederland. Hoe fijn is het dan om  vanuit de (vries)kou de warmte en gezelligheid van de haard te ervaren. Buiten het feit dat een haard een blikvanger is binnen je interieur, blijkt een vuurtje toch een bepaalde aantrekkingskracht op ons te hebben. We zien dan ook vaak dat een haard boven aan het lijstje staat bij onze klanten. Een plek om samen met familie en vrienden heerlijk de dag door te nemen of om lekker met een goed glas wijn een boek bij te lezen.

Uiteraard is het raadzaam om voorafgaand aan de aanschaf van een haard een specialist te bezoeken die rekening houdt met jouw wensen maar ook zeker met de mogelijkheden binnen jouw woning.

Wij hebben alvast een aantal mogelijkheden op een rij gezet.

Een houtgestookte haard of kachel.

  • Een houtgestookte haard of kachel vereist een goede ventilatie in huis. Het is belangrijk dat het rookkanaal altijd boven de nok van het dak uitkomt. Deze haar kan dus niet op elke gewenste plek in huis geplaatst worden. Lukt het wel om deze haard te plaatsen, dan is het volgens ons wel de meest romantische haard die er is.

Een gashaard of kachel.

  • Bij een gashaard of kachel, kan de afvoer door de gevel, dit betekent dat je meer mogelijkheden hebt met betrekking tot de plek waar je de haard wil hebben. Daarnaast is ook in de goed geïsoleerde woning de gashaard een slimme keuze. Deze haard trekt zijn zuurstof namelijk van buitenaf en niet uit de omgeving waar de haard staat. Qua gemak is de gashaard ook ideaal met een druk op de knop ervaar je namelijk al de warmte en gezelligheid van een haardvuur.

De pelletkachel.

  • Zeker in de tijd waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen, zie je dat mensen steeds vaker kiezen voor een pellethaard. De houtpellets die in deze kachel verbrand worden zijn namelijk vervaardigd uit afvalhout. Let op de pelletkachel heeft wel stroom nodig om te kunnen branden.

De speksteenhaard.

  • De speksteenhaard, bestaat uit mineralen, talk en magnesiet. Deze kachels hebben een grote stralingswarmte, dit betekent dat ze na een uur of 2 branden tot nog vele uren daarna warmte blijven afgeven. Het leuke is dat deze kachel bij je thuis, uit losse stenen wordt opgebouwd.

Conclusie: er zijn vele mogelijkheden, maar een mooie haard is een must voor elk interieur!

Stel ons je vraag!