Botanisch wonen

Eén van de woontrends van de afgelopen jaren is: Botanisch wonen. De Botanische stijl wordt ook wel Urban Jungle genoemd. Bij deze trend zie je veel prints van bladeren, bloemen of insecten. Deze prints zie je terug op het behang, maar ook als afbeelding op bijvoorbeed kussens. Natuurlijk zijn echte planten bij deze stijl niet weg te denken.  Al dit groen combineer je met natuurlijke materialen, waaronder steen, marmer, beton en hout in natuurlijke kleuren. Wat dacht je van een toffe rotan hangstoel?!

De basis van Chique en Botanisch wonen begint bij de natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan groen en blauwtinten. Groene en blauwe muren mogen bij deze stijl zeker niet ontbreken. Je maakt het plaatje pas echt compleet met een donkere houten vloer. Voor een tof effect kun je bijvoorbeeld een meubelstuk in dezelfde kleur verven.

Daarnaast zijn Botanische prints een absolute must. Hierin zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden. Van schilderij  tot bordje met een Urban Jungle print. Om het geheel nog verder af te stylen kun je kiezen voor velvet meubels, in combinatie met een tof woonkleed.

Bij deze woonstijl mag je je huis volzetten met planten. Grote planten, kleine planten, hangplanten en vetplanten. Combineer naar hartelust, want alles kan. Zo weet je zeker dat deze planten opvallen in jouw interieur.

Foto’s bron Pinterest

Stel ons je vraag!